15 Ocak 2016 Cuma

Kış Anneleri ve Bebekleri Dosyası - Beslenme

Kış hamileliğinde mevsim sebzeleri ve meyveleri dengeli tüketilmelidir. Özellikle pırasa, Brüksel lahanası, karnabahar, brokoli, lahana gibi sebzeler kükürt yönünden zengin olduğu için bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve direncinizi artırır. 

Kalsiyum için kışın rahatlıkla bulabileceğiniz balık tüketilmelidir. Bebekte 8. haftadan itibaren oluşan kemik ve dişler için gerekli olan kalsiyum, anneden bebeğe geçen ve yenilenmesi gereken bir elementtir, bu sebeple sürekli karşılanması gerekir.

Hamilelik öncesinde folik asit depolarının dolu olması ve gebelik döneminde de yeterli alınması gerekir. Folik asit eksikliği bebekte beyin hasarına yol açar. Folik asit yönünden fazlasıyla zengin olan ıspanak ve portakalın tüketilmesi tavsiye edilir.

Emzirme döneminde sıvı tüketimi annenin dikkat etmesi gereken konuların başında gelir. Günde en az 8-12 bardak su tüketilmeli, su dışında ayran, şekersiz/az şekerli komposto, taze meyve suyu, limonata gibi doğal içeçeklerle sıvı tüketimi desteklenmelidir.


Bebeklerin sağlıklı gelişimi için D vitamini çok önemlidir. D vitamini için güneş bir numaralı kaynaktır fakat kışın güneşten faydalanmak pek mümkün olmadığı için anne sütünün yanında ekstra besinlere ve özel hazırlanmış mamalara ihtiyaç duyulabilir.

Bebek Beslenme Kategorimize Göz Atın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder